Tips

Zorg voor jouw boeket

reinheid

Verzorgingstips

Om zo lang mogelijk van je bloemen te genieten, is het belangrijk om te weten dat bloemen niet van bacteriën houden. Zorg daarom voor schoon gereedschap (scherpe snoeischaar, scherp mesje), schone vaas en schoon water.

  1. Vul een schone vaas met lauw water en een zakje snijbloemenvoeding. Deze voeding lost beter op in het lauwe water. Wij leveren altijd snijbloemenvoeding mee.
  2. Knip met de snoeischaar de steel af op de gewenste lengte, en snijd met een scherp mes de steel van de bloem 2 centimeter schuin af; dit bevordert de voedselopname van de bloem. Zorg dat er geen blad in het water hangt of drijft.

 

Langer genieten

Zorg voor schoon gereedschap
(scherpe snoeischaar, scherp mesje),
schone vaas en schoon water.

Elke plant

Graag geven wij bij elke plant een gepast
advies voor een liefdevolle en juiste verzorging.

Tips

  • De stelen van bloemen nooit knippen een gewone schaar, breken of platslaan. Met een gewone schaar knip je de vaten als het ware dicht in plaats van dat je deze opent, en zo kan voedsel niet worden opgenomen.
    De Future by Solinger snoeischaar in ons assortiment kun je weer wel gebruiken om bloemstelen eerst op lengte te knippen.
  • Bloemen staan niet graag in de directe zon, en vooral niet achter het raam. Zet ze ‘s nachts bij voorkeur op een koele plek.
  • Bloemen staan ook niet graag op een tochtige plek. Door de tocht kunnen de bloemen hun blaadjes eerder laten vallen of slap gaan hangen.
  • Plaats bloemen nooit in de buurt van een fruitschaal. Fruit produceert ethyleengas, waardoor bloemen sneller gaan ‘rijpen’ en dus eerder verwelken.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen uit het boeket om vervuiling van het water te voorkomen. Ververs het water om de 2 à 3 dagen, of zodra het troebel wordt.