Over ons

Onze missie – FROM NATURE

Hoe koester jij de stille momenten?

We zijn allemaal druk. Bezig met dingen regelen, vooruitgang boeken, en nog een beetje proberen te genieten tussendoor.

Herontdekt de verbinding met de natuur – en met jezelf

Zeker in de stad is het gemakkelijk om maar door te jakkeren. Zo verlies je snel de verbinding met jezelf. Én met de natuur. We staan midden in een wonderbare schepping. Daarom wil From Nature je uitnodigen met onze bloemen en planten je verbondenheid met de natuur te herontdekken.

Bloemen en planten léven

Bloemen en planten zijn niet zomaar ‘dingen’. Ze zijn niet simpelweg ‘decoratieve objecten’. Ze ademen. Ze brengen kleur in je dag, en ze troosten en inspireren je. Ze leven.

Iedere keer als je bloemen en planten worden bezorgd, bezorgen we je een kans om te herbronnen. Onze bloemen en planten nodigen je telkens weer uit te re-connecten met de stille momenten. Met jezelf. Met de natuur. Met het Leven.

Goed zorgen voor jezelf is goed zorgen voor de natuur

Dat doen we – natuurlijk – duurzaam. We gaan de zoektocht aan om zo goed mogelijk voor onze planeet te zorgen, juist omdat we beseffen dat we er onderdeel van zijn. Doe je met ons mee?

Team From Nature

Wereldwijd is er in de bloemensector namelijk veel mis is op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu. Denk daarbij aan de zeer slechte arbeidsomstandigheden van de werkende vrouwen op voornamelijk op Oost-Afrikaanse bloemenkwekerijen.

Bloemen zijn ook minder ‘groen’ dan je waarschijnlijk dacht. Uit een door Greenpeace uitgevoerde steekproef kwam naar voren dat op een gemiddeld boeket maar liefst 43 verschillende gifstoffen bleken te zitten, waaronder pesticiden die giftig zijn voor bijen en zelfs bestrijdingsmiddelen die in de Nederlandse sierteelt verboden zijn.

Laat een groot deel van de snijbloemen die in Nederland worden verkocht, nou net uit het buitenland komen waar dit soort misstanden zich voordoen.

Wij doen hier niet aan mee, en jij als klant daarom ook niet. Van ingeplant zaadje tot bezorging van jouw boeket of plant: bij elke stap in de keten proberen wij de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. En de arbeidsomstandigheden van de werkende vrouwen gaan er ook nog eens op vooruit.

Wij steunen Stichting Beelease en Stichting Trees for all

Zonder bijen geen bloemen, en zonder bomen geen zuurstof, zo
simpel is het. En ook voor onze groente en fruit zijn bijen ontzettend belangrijk.

Helaas heeft de bij het moeilijk en er sterven steeds meer bijenvolken wereldwijd. Beelease zet zich in voor het behoud van de bij in het algemeen en de honingbij in het bijzonder. Dat doet de stichting onder meer door imkers op te leiden en bloemenlinten te zaaien in Amsterdam Noord. Meer weten? Neem een kijkje op beelease.nl

Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Hun missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit doen zij altijd via duurzame bosprojecten. Zo wordt bijgedragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

Daarom steunen we deze prachtige stichtingen door een percentage van onze winst te doneren.

Bzzzzzzzzzt & dank je namens de boompjes en de bijtjes!

Team From Nature

Heb je suggesties hoe we beter voor de aarde en haar bewoners kunnen zorgen? Laat het ons weten, daar bloeien we van.

Contact